Saturday, December 10, 2005

Galeria medievistilor din Romania (apel preluat)

Galeria medieviştilor din România
(apel preluat de pe www.medievistica.lx.ro)

Aceste rânduri deschid construcţia unei noi pagini de pe site-ul nostru (www.medievistica.lx.ro). Nu vom insista asupra unor motivaţii. Toţi cei care au un contact cu exigenţele lumii moderne în care întârziem să ne aliniem, vom înţelege că lipsa de informaţie şi comunicare reprezintă unele dintre cele mai grabnic de înlăturat neajunsuri ale cercurilor de interese; în cazul nostru de medievistică.
În această galerie se pot înscrie toţi cei care respectă două reguli de aur:
1. se ocupă cu perioada cronologică cuprinsă între anii secolelor VI şi XVI.
2. articolele şi studiile lor, care se ocupă de aceste secole, deţin cel puţin 60 % din totalitatea lucrărilor pe care le-au publicat.

Galeria va fi constituită treptat, cu sau fără participarea directă a celor care trec proba celor două reguli. Vă rugăm să înţelegeţi, este vorba despre clădirea unei bio-bibliografii de specialitate, care s-a făcut de când lumea, în orice biblioteci clasice; adesea şi în bibliotecile virtuale din alte spaţii ale lumii. În măsura în care galeria va conţine anumite nume, va fi un semnal de confirmare-atestare. Pentru uşurarea eforturilor noastre, vă invităm să ne ajutaţi, pentru a construi cât mai repede panoplia integrităţii „forţelor” medievisticii.
Aceasta va fi schema de tratare:
1. fotografie (nu este obligatorie)
2. an de naştere
3. loc de muncă
4. sfera de interese în cercetare (numai în medievistică, ex.: istorie politică, bisericească, arheozoologie, transporturi, drept, cultură materială medievală etc.)
5. adresa de contact web. (nu este obligatorie)
6. lista de lucrări de medievistică (a. Cărţi, b. Studii şi articole ştiinţifice, c. Recenzii – numai cele considerate semnificative)
Datele se trimit la contact_mediaevistica@yahoo.com